Natuur

Verbindend coachen in de natuur

Jij speelt de hoofdrol

 

Elke coaching start met een vraag of verlangen van jou als klant. Dat is voor natuurcoaching niet anders. Thema’s als rust, samenwerking, groei, flow, vitaliteit, zelfvertrouwen, sprankel, creativiteit, natuurlijk leiderschap, … De natuur biedt vaak prachtige spiegels zodat de oplossingen in jezelf wakker worden voor al je levensthema’s. Dat is het unieke aan Natuurcoaching

Door je te verbinden met de natuur ontstaat een energetische wisselwerking. Hoe die verbinding precies ontstaat kan je lezen in het gratis e-book. Door die verbinding brengt jouw intuïtie je naar plekken waar je iets kunt leren over jouw kwestie. De natuur brengt jou eveneens inzichten door schijnbare toevalligheden, zoals een dier dat jij plots opmerkt en dat je iets komt leren.  Zo was de ontmoeting met een blauwe reiger voor mij een wake-up call om scherper te focussen en vastberaden toe te slaan wanneer zich een opportuniteit voordoet.

De bijzondere rol van de natuur


Inmiddels is het ons allen wel duidelijk geworden dat bewegen in de natuur rust en ontspanning brengt naast de vele andere gezondheidsvoordelen.

De natuur toont ons ook de weg naar onze eigen natuur. Net zoals de natuur niet oordeelt of geen twijfels heeft over zichzelf, zo ben jij op je best als je trouw blijft aan jezelf. Om verder geen energie te verspillen laten bomen in de herfst met gemak hun blaadjes los. Zij vertrouwen erop dat er in de lente weer nieuw blad groeit. Het komt neer op accepteren dat alles zijn tijd heeft en vertrouwen dat het goed komt. Voortdurend spiegelt de natuur je kwaliteiten of uitwegen voor die antwoorden aanreiken op je coachvragen. Zou jij je op zo’n verhelderende en herstellende coachplek ook niet welkom voelen?

In het Herleef!model vind je nog meer specifieke voordelen die de natuur jou kan brengen tijdens je coachproces.

De natuur die we opzoeken is bij voorkeur een zo natuurlijk mogelijke plek die ons kan raken en beroeren niet zozeer om haar schoonheid, maar om wat zij uitstraalt.

De locatie wordt in overleg gekozen. Hierbij enkele voorbeelden:

Uilenbos in Hove / Brede Zeyp in Koningshooikt / Mispeldonk in Bonheiden / Blaasveldbroek.

De plek kiezen we samen binnen een straal van +/- 25 km rond de praktijk in Duffel.