Natuur

Waarom wij natuur nodig hebbenDe wereld is het meest gebaat bij wandelcoaches!


Dit concludeert Hilde Backus [ik volgde mijn wandelcoachopleiding bij Hilde en zij blijft mijn poolster!] op haar website nadat Hoogleraar Agnes van den Berg haar onderzoeksverslag m.b.t. wandelcoaching afrondde. "Dat durf ik wel te zeggen, niet omdat wandelcoaches zo bijzonder zijn (of misschien wel een beetje 🙂 ) maar omdat zij bij uitstek in staat zijn om coachees te begeleiden: wandelend en natuur ervarend, in de frisse buitenlucht. Op weg naar gezond en heilzaam leven. Op weg naar het realiseren van verlangens.”


Lees hier meer.De kracht van wandelcoaching: Natuur werkt!


Judith Zadoks licht toe in het  boek “Natuur werkt”


"Wandelcoaching geniet een groeiende populariteit. Dat is niet verwonderlijk als je ziet wat de natuur te bieden heeft.  Het is de ideale omgeving om in beweging te komen. De natuur biedt letterlijk ruimte om nieuwe wegen in te slaan. De fysieke beweging van het lopen bevordert ook de psychische beweging. Bovendien biedt de natuur een enorme  rijkdom aan metaforen en symbolen om in coaching mee te werken. In dit artikel licht ik de mogelijkheden van wandelcoaching toe en geef ik tips om zelf mee aan de slag te gaan”


Lees hier meer.Effecten van de natuur op wandelcoaching


Wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van de natuur op de gezondheid en het welzijn  van de mens en op wandelcoaching.


Hoogleraar Natuurbeleving Agnes van den Berg doet wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van natuur op de gezondheid en welzijn, maar ook op de effecten van wandelcoaching.


Lees hier meer.


       


Het agentschap voor Natuur en Bos toont in zijn natuurrapport 2014 uitgebreid aan wat het belang is van natuur op het welzijn van de mens.


“De mensen die dagelijks met de natuur in contact staan zijn er zich vaak  van bewust dat dit stress reduceert, het concentratievermogen verbetert,    hen fysiek en geestelijk gezond en actief houdt en helpt in hun  persoonlijke ontwikkeling. Deze menselijke ervaringen worden door wetenschappelijk onderzoek bevestigd."


Lees hier meer.

De intelligentie van de natuur werkt moeiteloos...

Onbekommerd, harmonieus en liefdevol.

Deepak Chopra

Rust

In mooi weer op een stille plek in het open veld

zitten in het gras of op een muurtje;

luisteren naar de wind die zacht door de bomen gaat

en niets doen...

Zo maar ‘zijn’ in mooi weer op een stille plek

in het open veld.

Beter dan valium

Ja, toch?

Toon Hermans