Mezelf

Over mezelf

Ervaring en opleiding

Met zelf een rijk gevuld familieleven, ruim dertig jaar ervaring als HR-verantwoordelijke in een internationaal technologisch bedrijf en een stevig sociaal engagement, weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om dicht bij je zelf te blijven. Het is me ook duidelijk geworden dat diepe ontspanning van lichaam en geest cruciaal zijn om afgestemd te blijven op je eigen natuur, te weten waar je voor staat en de energie ongehinderd te voelen stromen.  

Door mijn opleiding tot Bachelor in de Psychologie en bijkomende professionele opleidingen heb ik een sterke basis gelegd om mensen te coachen. Vier jaar geleden volgde ik de CRKBO-geregistreerde Wandelcoach Opleiding® en deed reeds ruime wandelcoachervaring op. In 2019 rondde ik succesvol de Opleiding tot Register Wandelcoach® van Het Coach Bureau af om de hoogste coachkwaliteit te kunnen garanderen.

In 2020 volgde ik een tweedaagse training Wandelcoaching bij Stress en Burn-out en vervolgens de driedaagse Loopbaancoachopleiding bij NextStep Coaching.

Verder volgde ik bij Nextstep Coaching de workshop: maak van je gevoeligheid je kracht en het zesdaags traject “Innerlijk leiderschap”

In april 2022 behaalde ik het certificaat voor de tweedaagse training Wandelcoaching voor Groepen, bij Wandelcoach Nl.


Visie en missie

Energie krijgt een belangrijke plaats in mijn coaching.  Als de energie niet meer stroomt door spanningen word je immers ziek. Heel vaak besef je niet dat de onverklaarbare chronische pijn in je lichaam veroorzaakt wordt door onverwerkte emoties. Misschien grijp je dan naar pijnstillers of symptoombestrijders en ga je maar door tot je vervreemd raakt van je lichaam en je de verbinding met je natuur verliest. Het coachtraject richt zich op het herstel van die verbinding. Binnen de veilige omgeving van de niet oordelende natuur en de begripvolle coach leer je opnieuw luisteren naar je eigen sensaties, zowel gedachten als gevoelens. Je wordt jezelf terug gewaar. Dit opent de weg naar zelfkennis en zelfzorg. Jij zelf bent immers expert van jouw eigen leven.


Mijn stijl.

Met respectvolle, vriendelijke aandacht en resultaatgerichtheid, breng ik jou via de krachtige natuur in contact met je eigen unieke natuur. Door te vertragen en voeling te krijgen met diepgaande ontspanning in lichaam en geest kan je terug je energie ontdekken. Met mijn aanmoedigende betrokkenheid en verdieping in je situatie zet ik de natuur in om heldere inzichten te krijgen over je diepste wensen. We zijn pas tevreden als jij de obstakels weet te overwinnen en je eigen pad weet te vinden naar een gelukkig en zinvol leven.

De waterval symboliseert de oneindig stromende energie. In de combinatie van rots en water krijgt de rots de betekenis van kracht, sterk zijn, weten wie we zijn en waar we voor staan. Het water staat voor onze mildheid, flexibiliteit in denken, contact maken en uitreikend zijn. Dit beeld nodigt uit tot verbinding met je natuurlijke zelf en openheid voor verbinding met de anderen.