Getuigenissen

Coaching en loopbaanbegeleiding

via resultaatgerichte natuurcoaching.

Marleen Van Puyvelde

Natuur- en wandelcoach

©2019 Natuurgewijs.be

alle rechten voorbehouden"Heel veel dank voor je super coaching Marleen! Het feit dat we in een bos wandelden maakt al een enorm verschil met vorige therapieën. De mooie omgeving, de geluiden van vogels, de bladeren die van kleur veranderden en van de bomen vielen, het reetje dat we zagen... en aan mijn tienduizend stappen hoefde ik niet meer te denken😉.

De korte meditatie aan ‘t begin zorgde ervoor dat ik me direct bewuster was van en meer verbonden voelde met deze omgeving. De vergelijkingen van het moment met de bomen, planten en dieren zijn zo waardevol dat ik ze nog lang zal meedragen. Ik merk dat ik nu op meer details let tijdens het wandelen en me meer verbonden voel met de natuur.

Het reflectieverslag met opdrachten na iedere wandeling zorgde ervoor dat de inzichten dieper doordrongen en langer bleven hangen. Je mails tussen de wandelingen, de suggesties en links naar sites getuigen van een betrokkenheid die ik zelden tegenkwam.

Ik voel me stabieler en heb de indruk dat je me de nodige handvatten gegeven hebt om dicht bij mezelf te blijven en liefdevoller met mijn omgeving om te gaan. Je hebt ervoor gezorgd dat ik met meer zelfvertrouwen en zelfliefde in ‘t leven sta. Daardoor heb ik meer energie en lukt het me om mijn uitstelgedrag aan te pakken. Voorlopig -omdat ik mijn grenzen beter kan bewaken- kom ik deze donkere periode door zonder antidepressiva.

Ik ben nog met mijn vader op stap geweest en hij was heel open en warm tegen me. Er is door één vraag van je een kentering gekomen: ik besefte dat ik op zoek was naar iets wat er al tijden was. Ook met mijn moeder is de relatie fel verbeterd. Ik verlang hier al zo lang naar en ik voel me intens dankbaar en gelukkig dat ik dit toch nog kan meemaken.

Ik dacht dat ik al redelijk oké was gezien mijn voorgeschiedenis maar ik heb 't gevoel dat ik nu in veel rustiger vaarwater terecht ben gekomen. Dikke merci daarvoor!

Ik kijk er alvast naar uit om je tegen te komen op een wandeling,


Heel warme groet en veel liefs"


Merel

---------------------

"Ik zat met het knagend gevoel dat ik onvoldoende leefde volgens mijn diepste verlangen en mijn talenten niet goed genoeg gebruikte. Ik miste voldoening en vreugde in mijn leven. Ik voelde een vurig verlangen om iets betekenisvols te doen, iets te betekenen voor anderen en voor de wereld, maar ik wist niet hoe dat er concreet moest uitzien.

Ik was op zoek naar mijn innerlijke balans, ik wilde minder gespannen zijn, minder last hebben van de gevolgen van stress, zowel mentaal als lichamelijk.


Het was heel fijn om buiten te zijn. Onvoorstelbaar hoe je in de natuur spiegels vindt voor je gevoelens/gedachten. En die beelden werken dieper in dan als je er gewoon over praat. Bijvoorbeeld tussen een aantal grote eiken staan heeft me een enorm krachtig gevoel gegeven.

Ik vond Marleen een fijne coach, rustig en toch stevig ondersteunend, altijd gericht op het positieve, altijd open voor wat ik aanbracht,  vol respect, nooit oordelend.

Ze stelde vaak juiste vragen en vatte verhelderend samen wat ik gezegd had.

Ze hielp goed om bepaalde ideeën/beelden in mijn hoofd heel concreet te maken.

Geweldig ook hoe ze  elementen onderweg wist te gebruiken om iets duidelijk te maken.

Fijn dat Marleen tussen de gecoachte wandelingen via mail contact hield.

Dankzij deze coachmethode heb ik  nog maar eens ondervonden hoe belangrijk het contact met echte natuur is, hoe het je helpt om uit je hoofd te komen.

Verder hebben de sessies me een aantal nieuwe inzichten opgeleverd en een lijstje met stappen waarmee ik aan de slag kan om de krachtige ik die in me zit meer naar buiten te laten komen.

Mijn conclusie aan het eind van het coachingstraject:

1. Ik kan best tevreden zijn dat ik heel wat geprobeerd heb in mijn leven tot nu toe, een paar keer zelfs iets heel succesvols heb gerealiseerd.

2. Ik wil elke dag opnieuw werken aan meer mindfulness, meer contact met mijn ziel/kern/wijze zelf.  Door vooral te genieten van alle kleine positieve ervaringen en de negatieve te accepteren, ervaar ik meer innerlijke rust en vreugde.

3. ik heb dan misschien wel een gevoeliger lichaam en een drukkere geest dan veel andere mensen, ik kan het nu accepteren en ben ervan overtuigd dat ik manieren kan vinden om ermee om te gaan, waardoor ik me algemeen beter voel.

4. Ik blijf openstaan voor mogelijkheden om iets met mijn talenten te doen in de wereld."


Ellen