Getuigenissen

©2018 Natuurgewijs.be

alle rechten voorbehouden

 

Getuigenissen

 

 

"Ik zat met het knagend gevoel dat ik onvoldoende leefde volgens mijn diepste verlangen en mijn talenten niet goed genoeg gebruikte. Ik miste voldoening en vreugde in mijn leven. Ik voelde een vurig verlangen om iets betekenisvols te doen, iets te betekenen voor anderen en voor de wereld, maar ik wist niet hoe dat er concreet moest uitzien.

Ik was op zoek naar mijn innerlijke balans, ik wilde minder gespannen zijn, minder last hebben van de gevolgen van stress, zowel mentaal als lichamelijk.

 

Het was heel fijn om buiten te zijn. Onvoorstelbaar hoe je in de natuur spiegels vindt voor je gevoelens/gedachten. En die beelden werken dieper in dan als je er gewoon over praat. Bijvoorbeeld tussen een aantal grote eiken staan heeft me een enorm krachtig gevoel gegeven.

Ik vond Marleen een fijne coach, rustig en toch stevig ondersteunend, altijd gericht op het positieve, altijd open voor wat ik aanbracht, vol respect, nooit oordelend.

Ze stelde vaak juiste vragen en vatte verhelderend samen wat ik gezegd had.

Ze hielp goed om bepaalde ideeën/beelden in mijn hoofd heel concreet te maken.

Geweldig ook hoe ze elementen onderweg wist te gebruiken om iets duidelijk te maken.

Fijn dat Marleen tussen de gecoachte wandelingen via mail contact hield.

Dankzij deze coachmethode heb ik nog maar eens ondervonden hoe belangrijk het contact met echte natuur is, hoe het je helpt om uit je hoofd te komen.

Verder hebben de sessies me een aantal nieuwe inzichten opgeleverd en een lijstje met stappen waarmee ik aan de slag kan om de krachtige ik die in me zit meer naar buiten te laten komen.

Mijn conclusie aan het eind van het coachingstraject:

1. Ik kan best tevreden zijn dat ik heel wat geprobeerd heb in mijn leven tot nu toe, een paar keer zelfs iets heel succesvols heb gerealiseerd.

2. Ik wil elke dag opnieuw werken aan meer mindfulness, meer contact met mijn ziel/kern/wijze zelf. Door vooral te genieten van alle kleine positieve ervaringen en de negatieve te accepteren, ervaar ik meer innerlijke rust en vreugde.

3. ik heb dan misschien wel een gevoeliger lichaam en een drukkere geest dan veel andere mensen, ik kan het nu accepteren en ben ervan overtuigd dat ik manieren kan vinden om ermee om te gaan, waardoor ik me algemeen beter voel.

4. Ik blijf openstaan voor mogelijkheden om iets met mijn talenten te doen in de wereld."

 

Ellen

---------------------

"Ik ben vorig jaar 48 jaar geworden, bijna een halve eeuw oud! Het kwam ineens uit het niets... Ik voelde mij triestig, overgevoelig, rusteloos, overspannen, alsof ik naar alle richtingen werd getrokken. Ik had het gevoel dat het niets uitmaakte wat ik deed om de wereld een beetje aangenamer te maken en verstond niet hoe mensen nog vol goede moed en optimisme door de dag gingen.

Toen Marleen vorig jaar naar proefklanten zocht voor een wandelcoachtraject nam ik de kans gretig aan. Het was winter en de winter bracht een koude en verdorde omgeving. Mijn stemming was grimmig maar we begonnen rustig te praten. Marleen vroeg mij waarom ik mij had opgegeven voor het wandelcoachen en het bleek niet zo duidelijk om mijn gevoelens te beschrijven. Waarom voel ik mij zo triestig? Waarom heb ik het zo moeilijk om anderen te accepteren zoals ze zijn, waarom heb ik het moeilijk met mezelf? Het is echt niet evident om dit alles te verwoorden, maar we deden het rustig aan.

Vanaf de eerste wandeling gingen mijn ogen open: het landschap was nu in winterslaap en het straalde een warmte en rust uit die ik op dat moment nodig had om tot mezelf te komen. Marleen begeleide mij langs een prachtig stuk natuur met veel variatie. Ze gaf mij uitleg over sommige planten en vroeg me ook om te luisteren naar de geluiden van de natuur: een buizerd, een merel, ….

De wandelcoach gidste mij zowel door het prachtige natuurgebied als langs mijn gedachten. Ik dwaal veel af en denk heel veel na, dus Marleen heeft daar extra op gelet en mij terug bij het onderwerp gehaald toen ik afweek. Ze heeft dit op een zachte en diplomatische manier aangepakt. Dan moest ik natuurlijk met mezelf weer lachen.

Aan de hand van oefeningen in en met de natuur heeft ze mij meer inzicht gegeven, meer rust in mijn ziel en in mijn hoofd gebracht en mijn optimisme weer naar boven gehaald. Wij hebben verschillende sessies en parcours afgelegd die winter en hebben het begin van de lente mogen meemaken.

Als je het moeilijk hebt, je kampt met een burn-out, je zit met een depressie of je voelt je niet meer goed in je vel, dan kan ik je deze opportuniteit aanraden om er iets positiefs aan te doen met een wandelcoach als Marleen.

Dank je, Marleen"

 

Evelyne

---------------------

"Mijn motivatie om te deel te nemen aan de wandelcoaching was om de huismoederzorgen eens te vergeten. Ik heb geleerd om meer los te laten, me bewuster te worden van mijn lichaam. Ik ga graag wandelen en geniet al van de natuur in mijn tuin maar dankzij de wandelcoaching heb ik nog meer geleerd om bewuster te genieten van al dat moois en me daar niet schuldig over te voelen. Het is verwonderlijk hoe dankzij de coaching ik me echt meer bewust werd, het was soms echt raar om te voelen hoe je in contact staat met de aarde. Als het me allemaal even te veel wordt trek ik de natuur in om tot rust te komen en te genieten. Ik dank de coach voor de goede begeleiding want zonder haar was me dit niet gelukt. "

 

Kristel

---------------------

“Door de coach-wandelingen bij je te volgen, voelde ik de rust en de verbondenheid met de natuur, ook het grotere geheel waarvan ik als mens deel uitmaak. Dit gaf wat afstand en relativering van mijn levenssituatie. Eerst zag ik uiterlijk grote veranderingen voor mezelf. Gaandeweg werd me zeer duidelijk dat een andere ingesteldheid, me openstellen en actief op zoek gaan naar geboden kansen, me een wonder opleveren.

Je werkt op een aangename manier. Ook je kennis en interesse als natuurgids maakt de coachwandelingen nog rijker. Je geeft diegene die je coacht de gelegenheid om zelf te ondervinden en te ervaren, wat een mooie drive geeft van binnenuit voor mij.”

 

BW