Verfrissende bries 11

©2018 Natuurgewijs.be

alle rechten voorbehouden

 

Verfrissende bries 11

 

Wandelweek zorgt voor doorbraak in het leven van Peter.

Peter verscheen plots in ons actief vrijwilligersteam van Natuurpunt. Je zag meteen dat hij er van genoot om gewoon in de natuur te zijn. Toen ik hem aansprak, vertelde hij spontaan dat de natuur veel voor hem betekende en betekend heeft toen hij het in het najaar even niet meer wist.

Welke richting wil ik uit met mijn leven?

 

Voor sommigen lijkt het leven genadeloos te zijn. Peter kende de laatste tien jaar heel wat tegenslagen: hij verloor o.m. zijn vrouw, zijn vader, zijn broer die na een zwaar ongeluk uiteindelijk zelfmoord pleegde, zijn werk en zijn nieuwe vriendin die na 6 jaar de relatie verbrak. Er zat niets anders op dan onderdak te zoeken bij zijn moeder. Daar sta je dan, als man van 53!

Peter had intussen wel terug werk gevonden als verpleger in een RVT maar hij wilde uitzoeken wat hij nu echt nog verder wilde met zijn leven.

 

Peter wandelde van jongs af aan heel veel: met de familie naar de Oostenrijkse bergen of de Ardennen en later ook vaak in natuurgebieden in de buurt. Hij wist dat de natuur hem deugd deed en dus besloot hij een wandelweekje te boeken in de Gaume-streek. Het was een druilerige, sombere novemberweek.

Je passies herontdekken.

 

Peter wandelde een hele week lang van ’s morgens tot het duister viel. Al wandelend werd hem gaandeweg duidelijk wat hij eigenlijk al lang wist: zijn sterke verbondenheid met de natuur en zijn passie voor oude Keltische tradities en universele symbolen wezen hem de weg. Vage ideeën werden concreet toen hij terug de boeken uit zijn verhuisdozen is gaan lezen. Hij besloot met aandacht te gaan leven op het ritme van de natuur door o.m. de maancycli te volgen.

En als je iets echt wil komt het ook op je pad. Sedert december is Peter een welkome gast op de volle maanbijeenkomsten bij zijn schoonzus met een bloemlezing uit de Keltische traditie. Rond het kampvuur genieten alle aanwezigen van een mooie innerlijke reis die Peter met zijn verhaal begeleidt.

Het groene medicijn.

 

Peter realiseert zich dat wandelen in de natuur hem echt helpt. Een vage richting wordt helder. Het is een openbaring te merken dat door met vertrouwen je passies te volgen je rust en zekerheid krijgt. Dan kijk je met belangstelling uit naar wat er op je pad komt zonder iets te willen forceren. Dan zit je heel dicht bij je kern: prachtig toch!

Peters totemdier, de uil, symbool van maan en wijsheid

Coachen in de natuur: een duwtje in de rug.

 

Niet iedereen heeft zoals Peter de kracht van de natuur leren ontdekken. Het kan wel enige hulp vergen om een hoofd boordevol piekergedachten, angsten en schuldgevoelens tot rust te laten komen. Als het blijft malen in je hoofd, ook in de natuur, kan een coach je helpen om terug de stilte te vinden in jezelf en je via eenvoudige oefeningen tot heldere inzichten te brengen. Hierdoor ga je op eigen kracht weer verder kunnen!

 

Contact: marleenvanpuyvelde@natuurgewijs.be, tel 0486/41.36.58