Verfrissende bries 10

©2018 Natuurgewijs.be

alle rechten voorbehouden

 

Verfrissende bries 10

 

Verrassende natuurbelevingswandeling als hoofdingrediënt van teamdag.

De Palliatieve Zorgeenheid ‘De Mantel’ uit Mechelen reserveerde een halve dag van hun jaarlijkse teamdag voor een intensieve natuurbeleving in het Vriezenbroek te Hofstade.

 

Doel was rust en relax samenzijn, maar het mocht best een intens gebeuren worden, voegde de hoofdverpleegkundige er nog aan toe. Vriezenbroek is een knus natuurgebiedje dat helemaal omringd is door verkeersaders van weg- en treinvervoer en dus niet bepaald een stiltegebied. Het was dan ook een extra uitdaging om de stilte en de ontspanning door middel van wandeloefeningen in onszelf te vinden.

 

Maar het mocht ook pittig zijn: diverse aangepaste werkvormen brachten het team dichter bij mekaar en bij het antwoord op hun teamvraagstuk. Zo ontdekten de teamleden via associaties in de natuur met welk uniek talent zij bijdroegen tot de goede samenwerking van het team.

Door aandacht te geven aan de kenmerken van de herfst en de seizoenen in de natuur werd de link gelegd naar het cyclische in de teamwerking. De spiegelende natuur werd een aanleiding om het te hebben over de dingen die er echt toe doen in het team.

 

“Door de oefeningen en het samenbrengen van individuele voorbereidingen in de groep, waren we zelf erg verrast, verwonderd, diep geraakt! ” (teamlid)

“Deze wandeling heeft ons team niet alleen fysiek, maar ook vanbinnen bewogen en dichter bij mekaar gebracht.”

(teamleider Jos)

Lees meer reacties van de deelnemers in de rubriek getuigenissen.

Voel je er ook iets voor om met je team de natuur in te trekken en heuse stappen te zetten naar een begripvolle samenwerking en een hechter team, bekijk dan het aanbod van teamcoaching voor groepen. Je mag rekenen op maatwerk!

Contact: marleenvanpuyvelde@natuurgewijs.be, tel 0486/41.36.58